14
Δεκ.
07

…εν τόπο χλοερό,εν τόπο αναπαύσεως

Οι επιστήμονες ουρλιάζουν…εν τόπο χλοερό,εν τόπο αναπαύσεως .Κανείς από τους άλλους δεν τους ακούει είτε γιατί όλα είναι παγωμένα,σαν την ψυχή τους είτε γιατί είναι όλα νερουλά σαν το πουλί τους.
Πριν από 50 χρόνια ο επιστήμονας Keeling ξεκίνησε μία προσπάθεια να καταγράψει τους ρύπους τους διοξειδίου του άνθρακα πάνω από την ατμόσφαιρα των δύο πλέον ανέγγιχτων περιοχών του πλανήτη. Στον Νότιο Πόλο και στο ηφαίστειο της Μauna Loa στην Χαβάη.Στην αρχή χλευάστηκε από πολλούς άλλους επιστήμονες. Οι καταγραφές όμως έμειναν και τώρα είναι ικανές να αποδείξουν πως η αύξηση διοξειδίου του άνθρακα είναι ανάλογη με την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.Σε κάθε αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα έχουμε και αύξηση μονάδων της θερμοκρασίας του πλανήτη στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αυτό έχει αποδειχθεί από πολλούς μελετητές.Και δεν μιλάμε για μελετητές κάποιων κομμάτων μόνο αλλά και ανεξάρτητους και κομμάτων και της Greenpeace και μελών των εκάστοτε κυβερνώντων κομμάτων. Επιστήμονες που όλοι μαζί δεν χρωματιζόντουσαν.
Σήμερα λήγει η συνδιάσκεψη του Μπαλί και το αποτέλεσμα είναι το ενθαρρυντικό μηδέν.Το απόλυτο μηδέν.Σε αυτήν την συνδιάσκεψη τα μέλη και οι Υπουργοί περιβάλλοντος της Ε.Ε και των νησιωτικών χωρών καθώς και 77 αναπτυσσόμενες χώρες έβαλαν ως «κατεπείγον» το θέμα της μείωσης 25% έως 40% στις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στις ανεπτυγμένες χώρες μέχρι το 2020, όρια τα οποία, αν και δεν είχαν παρουσιασθεί ως στόχος, αποτελούσαν «κατευθυντήριες γραμμές» στα προηγούμενα σχέδια.
Από τη μία έχουμε χώρες οι οποίες δείχνουν να προσπαθούν ενώ από την άλλη έχουμε τα διεθνή τσογλάνια που με κατάπτυστο τρόπο προσπαθούν να βάλουν το κέρδος τους πάνω από το κέρδος όλων.Αυτά τα μουνόπανα ακούν στο όνομα Ηνωμένες Πουτάνες Αμερικής.Έβαλαν τις χώρες τις Ινδονησίας να συντάξουν ένα ανεκδιήγητο κείμενο ως διορθωτική κίνηση στο κατεπείγον όπου μέσα δεν αναφερόταν ως προϋπόθεση η μείωση των ρύπων από της αναπτυγμένες χώρες από το 2012,όπου λήγει η συμφωνία του Κιότο.
Οι χώρες που αντιτίθενται στη Αμερική αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συνεδρίαση. Αντίθετα, η Πόλα Ντομπριάνσκι, επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας, που είναι αντίθετη με κάθε αναφορά συγκεκριμένων αριθμητικών ορίων στο τελικό κείμενο, ευχαρίστησε την ινδονησιακή προεδρία της Διάσκεψης για την τελευταία πρόταση. Για την έξοδο από το αδιέξοδο η Ινδονησία ανέθεσε στους υπουργούς της Αυστραλίας και της Αργεντινής, οι οποίοι προεδρεύουν άτυπης ομάδας εργασίας από είκοσι υπουργούς, να αναζητήσουν συναινετική λύση, που θα γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι τορπίλισαν τις εργασίες της Διάσκεψης του Μπαλί με την αδιάλλακτη στάση τους και ότι παρουσίασαν «μια πρόταση που συνοψίζεται στην απουσία οποιασδήποτε ενέργειας κατά της κλιματικής αλλαγής», όπως κατήγγειλε ο γενικός διευθυντής Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).
Οι αναλυτές δεν πιστεύουν πως οι Υπουργοί περιβάλλοντος θα φύγουν με άδεια τα χέρια γιατί δεν θέλει κανείς να επωμιστεί το βάρος της αποτυχίας!!!Δηλαδή οι υπουργοί δεν το κάνουν από ανιδιοτέλεια αλλά από τον φόβο του πολιτικού κόστους;Τα λαμόγια οι Αμερικάνοι γιατί αντιδρούν έτσι;Είναι κάτι που τους αφορά και τους χτυπά τα τελευταία χρόνια έντονα και όμως αντιδρούν,γιατί;

Εδώ μία κίνηση δυναμικής ανακύκλωσης δεν ξέρω πόσο αποτέλεσμα θα έχει ή μία οικονομία στο ρεύμα εφόσον ο κύριος και βασικός παίχτης στην τράπουλα και στην ρύπανση(κατέχει το 42%)είναι ουσιαστικά αδιάλλακτος και αμέτοχος προς κάθε κατεύθυνση αλλαγής της ζοφερής κατάστασης.Δεν θα έχουν αποτέλεσμα στο μέλλον τέτοιες κινήσεις παρά μόνο κινητοποιήσεις. Ήδη διαβάζω πως στον κόσμο έχουν αντιδράσει έντονα από αυτό το πόρισμα.Το έντονα μάλλον πρέπει να γίνει πολύ έντονα.Είναι καιρός να σφίξουν κάποιοι κώλοι γιατί μας δουλεύουν ψιλό γαζί μέσα στα μούτρα μας και δεν νοιάζονται.Γιατί εμείς να νοιαστούμε;Το βασικό είναι να ξεαραχνιάσουμε αλλιώς τα παιδιά μας(αλήθεια ποιος πραγματικά νοιάζεται;)θα ζήσουν εικόνες αποκάλυψης.Μέσα και έξω από εισαγωγικά.
island

UPDATE

Σε ακήτυχτο πόλεμο μετατράπηκε η σύνοδος μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ.Επήλθε τελικά ασυμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών όπου από την μία πλευρά βρίσκονταν οι ΗΠΑ ο Καναδάς και η Ιαπωνία ενώ από την άλλη πλευρά οι υπόλοιπες χώρες.Οι γνωστές πουτάνες τελικά «συμφώνησαν» σε ένα κείμενο όπου δεν θα περιέχει δεσμευτικά νούμερα και το 25%-40% που ήταν προς συζήτηση υπάρχει μόνο ως υποσημείωση.Δηλαδή:»το κάναμε το καθήκον μας να μην φανούμε τελείως αδιάλλακτοι και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε….αν πάλι δεν το πετύχουμε δεν πειράζει.Πάντως προσπαθήσαμε».(θα μπορούσε να είναι η απάντηση των ΗΠΑ).Χέσε ψηλά κι αγνάντευε τους κατώτερους να πεθαίνουν.Έτσι για να έχουμε μία εικόνα για το ποιοί προσπαθούν και ποιοί μαλακίζονται.Ένα και μόνο θετικό στοιχείο της συνάντησης είναι ότι θα περιοριστεί σημαντικά η υλοτομία και θα παρθούν μέτρα κατά της παράνομης υλοτομίας(όπου χώρα με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Ινδονησία σ.σ. είχε φέρει μία πιο διαλλακτική πρόταση στο τραπέζι και η οποία έχει αποψιλώσει το 60% των δασών της).
Αυτά προς το παρόν και το ζοφερό μέλλον και προτείνω την αλλαγή της έκφρασης «θα σε στείλω στα κυπαρισσάκια»στην «θα σε στείλω στην άγονη γραμμή».Είναι και αυτό μία πρόοδος!!!
Advertisements

14 Responses to “…εν τόπο χλοερό,εν τόπο αναπαύσεως”


 1. 1 patsiouri
  Δεκέμβριος 15, 2007 στο 11:10 πμ

  Που’ναι ο Μαγγίνας, οέοοοο?????

 2. 2 mamma
  Δεκέμβριος 15, 2007 στο 11:15 πμ

  Άστα βράστα!
  Στο μόνο που ελπίζω είναι πως η γη θα βρει τρόπο να επιβιώσει με ή χωρίς εμάς.
  😦

 3. 3 KitsosMitsos
  Δεκέμβριος 15, 2007 στο 11:28 πμ

  Από τη μία έχουμε τις κυβερνήσεις και τους μεγάλους οργανισμούς-επιχειρήσεις κτλ. Από την άλλη εμείς.
  Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουμε τις κινήσεις μας. Προς την ίδια κατεύθυνση. Γιατί το πρόβλημα είναι ήδη εδώ.
  Καλημέρα.

 4. 4 maria λεμονατη!
  Δεκέμβριος 15, 2007 στο 1:31 μμ

  δεν εγιναν οσα μπορουαν να γινουν αλλα κατι εγινε…ψιχουλα μαζευουμε σαν τους ζητιανους γιατι μερικοι (οι περισσοτεροι;) πολιτικοι που μας κυβερναν ειναι καθηλωμενοι στο πρωκτικο σταδιο (ωπα και ο ψυχαναλυτικος ορος!)

  η συμφωνια ηταν να γινει συμφωνια μεχρι το 2009!
  ελπιζουν οτι ο καινουργιος προεδρος των ηπα θα ειναι πιο συζητησιμος…

  κατι ειπανε και για προωθηση εναλλακτικων πηγων ενεργειας προς κινα και ινδια – το κλασσικο: ‘να νουθετισουμε τα κακα παιδια’

 5. 5 island
  Δεκέμβριος 15, 2007 στο 4:34 μμ

  @patsiouri

  Ο Μαγγίνας είναι σε ένα από τα άλλα εξωχικά του σπίτια απολαμβάνοντας την μεσημεριανή σιέστα με τρείς αλλοδαπούς να του κάνουν αέρα και α σκέφτεται σοβαρά τις μεταριθμίσεις στο ασφαλιστικό(μα προσπαθεί πολύ ο Καραμανλής να τους ψάχνει και να τους βρίσκει;;;).

  +ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ+

  @mamma

  Η γη γλυκειά μάμα έχει βρει τον τρόπο να πεθάνει με αξιοπρέπεια.Καλησπέρα

  @KitsosMitsos

  Ποιό πρόβλημα;Βλέπεις εσύ πρόβλημα;Όλα μαθηματικά ευκολάκια είναι κιόλας.

  @maria λεμονατη

  Είσαι πολύ εύστοχη…να νουθετήσουν τα κακά παιδιά.Τα αμερικανάκια τί παιδιά είναι;οι νουθετιφτές;(αρχαία ελληνικιά γραμματικιά).Την καλησπέρα μου αγαπητή και …

  +ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ+(για να μην ξεχνάμε)

 6. 6 zero
  Δεκέμβριος 15, 2007 στο 5:42 μμ

  Εχεις απολυτο δικιο.
  Τους εχει ξεφυγει ο ελεγχος.

 7. 7 KitsosMitsos
  Δεκέμβριος 15, 2007 στο 6:28 μμ

  Μαθηματικά…Λογιστικά…Οικονομικά.
  Όλα τα ίδια δεν είναι; Το κέρδος είναι αυτό που μετράει!

 8. 8 laplace78
  Δεκέμβριος 16, 2007 στο 1:24 πμ

  παρα πο
  λυ καλη δουλεια το αρθρο σου φιλε,αλλα με πηρε απο κατω διαβαζοντας τα.. 😦
  τοσο χαλια ε?

 9. 9 skouliki
  Δεκέμβριος 16, 2007 στο 9:22 πμ

  ποτέ δεν θα γινω μανα ……..

  σε τι κοσμο ζουμε

 10. 10 Roadartist
  Δεκέμβριος 16, 2007 στο 1:06 μμ

  Οι επιστημονες φωναζουν αλλα κανεις δεν τους ακουει. ΚΑΝΕΙΣ. Η ελλαδα ειναι μια απο τις χειροτερες χωρες ως προς τη συμπεριφορα προς το περιβαλλον. Μονο καποιες ιδιωτικες πρωτοβουλιες υπαρχουν..αλλα τι να πρωτοκανουν..

 11. 11 island
  Δεκέμβριος 16, 2007 στο 7:05 μμ

  @zero

  χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου φίλε.Να περνάς

  @KitsosMitsos

  Σωστόόόός

  @laplace78

  Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για τα λόγια σου.Είναι πιο χάλια τα πράγματα αλλά προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος 🙂

  @Roadartist

  Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στον μεσαίωνα…έχουμε καιρό ακόμα για να ξυπνήσουμε…αλλά και ποιός να πάρει πρωτοβουλίες;Ο Ψωμιάδης;;;
  Ευχαριστώ που πέρασες

 12. 12 Neropistolero
  Δεκέμβριος 17, 2007 στο 8:46 πμ

  Οι αμερικάνοι ξέρουν τι κάνουν. Όταν θα καταστραφεί ο πλανήτης θα πεθάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά αυτούς θα τους σώσουν οι εξωγήινοι και ο Σβατζενέγκερ.
  Αλλά! Δεν υπολογίζουν ότι κι εμάς θα μας σώσουν τα τιριρίμ, τεριρέμ ή κάπως έτσι.
  ΧΑ! Φάτε τη, παγκόσμιοι νταβατζήδες!

 13. 13 skouliki
  Δεκέμβριος 17, 2007 στο 9:02 πμ

  ελα ξυπναααααααααααααααααααα

 14. 14 island
  Δεκέμβριος 17, 2007 στο 11:40 μμ

  @Neropistolero

  Σωστός…+ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ+

  @skouliki

  Ξύπνησα λέμεεεε


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Φοβάστε;

Δήλωση

apoklinousa-1

Η γωνιά του Ιατρίδη…

Δήλωση
Αλήτες, ρουφιάνοι, bloggers!

+Σουβλόγησον-Τσίκνησον+

Δεκέμβριος 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ.   Ιαν. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Δημοφιλή άρθρα

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: