21
Απρ.
10

ΔΝΤ

Καταζητούνται οι κάτωθι:

Όλοι αυτοί οι εθνοπατέρες που τόσο καιρό γαμούσαν και δέρνανε. Αυτοί και οι κουμπάροι τους. Που φτάσαν τον τόπο ως εδώ και τώρα έχουνε το θράσος να μου πουν εμένα πως πρέπει να πληρώσω τα σπασμένα. Και όσοι μπινέδες κατακλέψανε την χώρα να κάθονται να απολαμβάνουν την βουλευτική τους ασυλία. Και ούτε 1 (ένας) να πηγαίνει φυλακή. Ούτε ένας. Και βγαίναν τόσο καιρό στα μπαλκόνια και από κάτω τα πρόβατα τους χειροκροτούσαν.

Δεν βγάζω τον κώλο μου απ’έξω. Πρόβατο ήμουν και εγώ. Μα όταν κάναν αυτοί τις ρεμούλες τους εγώ μόλις είχα βγει από τα αρχίδια του πατέρα μου. Όλοι αυτοί που έβρισκαν πάντα τρόπο να μαζέψουν τα λεφτά.

Πρώτος από όλους ο Καραμανλής ο παππούς. Ο Σωτήρας του έθνους. Έκανε τα πρώτα βήματα για να μπούμε σε μία ένωση (ΕΕ) η οποία όμως είναι ανίκανη να προστατεύσει τα μέλη της από τους κερδοσκόπους.
Δεύτερος ο Παπανδρέου ο Ανδρέας. Που γέμισε την Ελλάδα δημοσίους υπαλλήλους, και δηλητηρίασε την ψυχή του Έλληνα με το εύκολο και το εφήμερο. Που έδωσε πνοή στην διαπλοκή.
Τρίτος ο Μητσοτάκης. Που είναι 90 χρονών και μπορεί ακόμα να κερδίσει μίζες. Φαντάσου τί κέρδισε επί Πρωθυπουργίας του.
Τέταρτος ο Σιμήτης. Ο καταλληλότερος μη χέσω. Ο οποίος δημιούργησε το Χρηματηστήριο. Και ο οποίος ορκιζόταν (όταν το Χρηματηστήριο ήταν στις 6000 σε πτωτική πλέον πορεία), μαζί με τα κανάλια πως θα φτάσει τις 7500 μονάδες. Και πήγε ο κόσμος και πήρε δάνεια και στο τέλος πήρε τα παπάρια του.
Πέμπτος ο Καραμανλής. Ο νεότερος. Που υποσχέθηκε ανοικοδόμηση της χώρας και τελικά έκανε ανοικοδόμηση της διαπλοκής. Με τον Ζαχόπουλο, τα ντιβιντι, την Ζίμενς, τον ταχυδρόμο τον Ρουσσόπουλο, Τις φωτογραφικές διατάξεις, το Βατοπέδι (που το κυπριακό μπροστά του δείχνει να ωχριά σε μέγεθος), τους κουμπάρους του, το εξοχικό-καφετέρια του Μαγγίνα. Η καρβουνιασμένη Ελλάδα.
Και μετά ο άλλος σωτήρας. Ο Γιωργάκης!!!! ΔΝΤ ίσα δρόμος. Φυσικά οι δηλώσεις του προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν κρίνονται ψευδείς.

Αυτά θυμάμαι εγώ. Σας παραθέτω δύο λινκ, με συγκεντρωμένα τα σκάνδαλα των δύο μεγάλων κομμάτων. Έχει αξία να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Εδώ τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ και εδώ τα σκάνδαλα της ΝΔ.

Μετά από όλα αυτά ακόμα πιστεύετε πως εγώ φταίω που ψήφισα κάποιους από αυτούς; Πώς εγώ πρέπει να πληρώσω το μάρμαρο;

Άμα δεν δω πολιτική βούλιση με γνώμονα το συμφέρον μου δεν πρόκειται να βαδίσω μαζί τους. Απέναντι θα είμαι. Άμα δεν δω έναν βουλευτή στην φυλακή δεν πρόκειται να βαδίσω μαζί τους. Άμα δεν δω από τους δημοσιογράφους να κάνουν σωστά ην δουλειά τους και όχι να παραπληροφορούν τον κόσμο για το συμφέρον τους εγώ απλά θα γίνονται όλο και πιο καχύποπτος. Και στο τέλος θα πάρω το μέρος ενός πολίτη που βγήκε στο ραδιόφωνο και είπε: «Δεν έχουν καταλάβει πως αυτοί είναι 300 και εμείς 11.000.000. Άμα συνεχίσουν έτσι θα τους κάνουμε ένα ντου και θα τους πετάξουμε στην θάλασσα».

ΥΓ Αδυνατώ να πιστέψω πως τόσο καιρό κοροϊδεύαμε την Ε.Ε μέχρι που έπεσε από τα σύννεφα. Αδυνατώ να πιστέψω πως οι τζομπάνηδες κοροϊδεύαν τους τεχνοκράτες τόσα χρόνια. Μάλλον με την ανοχή τους γινόταν όλο αυτό και τώρα απλά θα δώσουμε τα ανταλλάγματα που είχαμε υποσχεθεί.

Όπως καταλάβατε έρχονται ομορφιές.

Advertisements

14 Responses to “ΔΝΤ”


 1. Απρίλιος 21, 2010 στο 3:44 μμ

  «είναι ανίκανη να προστατεύσει τα μέλη της από τους κερδοσκόπους.»: δεν είναι ανίκανη. Έχει πάρει πολιτική απόφαση να μην το κάνει. Δεν είναι το ίδιο.

  «Δεν έχουν καταλάβει πως αυτοί είναι 300 και εμείς 11.000.000. Άμα συνεχίσουν έτσι θα τους κάνουμε ένα ντου και θα τους πετάξουμε στην θάλασσα»: εγώ νομίζω πως ούτε τα 11 εκατ. το έχουν καταλάβει. Γι’αυτό είναι σα βρεγμένες γάτες και κάνουν τουμπεκί. Αλλιώς θα τους είχαν ήδη πάρει φαλάγγι…

 2. Απρίλιος 21, 2010 στο 5:17 μμ

  @Кроткая

  Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Μεγάλωσα σε χωριό. Και οι κανόνες που ισχύουν σε μία κοινότητα είναι παρόμοιοι με αυτούς της οικονομικής κοινότητας. Πώς γίνεται να κατακλέβεται μια χώρα μέλος με το κοινό νόμισμα και η ΕΕ να έχει ως πολιτική απόφαση να μην κάνει κάτι; Στο χωριό μου υπήρχε η αστυνομία που προστάτευε τους πολίτες. Αν κάποιος βρισκόταν χωρίς λεφτά θα υπήρχε κάποιος ο οποίος θα του έβρισκε μια δουλειά.

  Το να δίνεις σε κάποιον λεφτά για να κάνει τα κέφια σου και όταν αυτός κατακλέβεται εσύ να του δανείζεις αλλά με όρους ΔΝΤ, τότε αυτό δεν είναι οικονομική κοινότητα ή ένωση αλλά νταβατζιλίκι.

 3. Απρίλιος 21, 2010 στο 5:56 μμ

  Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα αλλάξει κάτι σύντομα.Ακόμα και να τους στείλουμε σπίτι τους τους 300. Υπάρχουν τόσοι εκεί έξω,που περιμένουν να φάνε ότι αφήσουν οι 300 και ακόμα χειρότερα. Αυτοί που κράζουν τους 300,αλλά κάνουν κρα για να μπουν στην κλίκα τους.Αν αλλάξουμε νοοτροπία όλοι εμείς, ίσως να υπάρξει καλυτέρευση,αλλιώς χλωμό το βλέπω

 4. Απρίλιος 21, 2010 στο 10:15 μμ

  Καλά κάνετε και τους βρίζετε όλους αυτούς.Όμως δεν είναι παρά κομπάρσοι.Το παιχνίδι παίζεται αλλού.Κι όχι μόνον στην ΕΕ.Πάρτε για παράδειγμα τις ΗΠΑ.Μετα τις τραπεζικές φούσκες και την κατάρρευση της βιομηχανίας,οι δείκτες,λέει,άρχισαν να βελτιώνονται.Πώς όμως;Είδατε εσείς να ξεκινά καμμιά καινούργια παραγωγική δραστηριότητα;Οι δείκτες βελτιώνονται μέσω της Γουόλ Στριτ-με αέρα.Το παιχνίδι συνεχίζεται με τους ίδιους όρους.Και το πρόβλημα δεν είναι οι κατά τόπους κυβερνήσεις αλλά το ίδιο το σύστημα κατανομής και ανακατανομής του πλούτου.Μην αποπροσανατολίζεστε λοιπόν από τον Τύπο και εξαντλείτε την οργή σας στους δικούς μας καραγκιόζηδες,τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της το αξίζουν απρόσωποι θεσμοί και μηχανισμοί.

 5. Απρίλιος 21, 2010 στο 10:51 μμ

  @Vany

  Πώς να αλλάξουμε νοοτροπία; Αφού το χούι βγαίνει μετά την ψυχή…

  @selitsanos

  Τους απρόσωπους θεσμούς και μηχανισμούς πρόσωπα τους φτιάξανε. Και μην λέμε απλώς κομπάρσους τους δικούς μας. Δεν είναι αθώες περιστερές. Δεν έχουν το 100% της αποτυχίας στην πλάτη τους αλλά νομίζω πως ο όρος κομπάρσοι δεν τους τιαριάζει. Στο παγκόσμιο στερέωμα είναι. Αλλά εδώ δεν πιστεύω ότι είναι. Περνάει από το χέρι τους πολύ χρήμα. Δεν είναι σαν τον Βγενόπουλο πχ αλλά δεν είναι και αμέτοχοι. Άλλωστε αυτοί μας κυβερνούνε. Αυτοί θα τα ακούσουνε. 🙂

 6. Απρίλιος 22, 2010 στο 1:44 πμ

  Εγώ ένα έχω να πω … Πως έχουμε τους κυβερνήτες που μας αξίζουν … Αφού εμείς τους εκλέγουμε !!! Ας αφίνουμε την οργή μας να εκφραστεί μπροστά στην κάλπη … και όχι μόνο !!! Δε μπορώ να διανοηθώ πως οι καταλληλότεροι είναι πάντα μερικοί με βαρύγδουπα ονόματα … Εδώ και 60 χρόνια μας κυβερνούν κυρίως δυο τρεις οικογένειες !!!

  Υ.Γ.
  Το 1945 πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Γ. Παπανδρέου …
  Το 1955 πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κ. Καραμανλής …
  Το 1965 πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Γ. Παπανδρέου …
  Το 1975 πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κ. Καραμανλής …
  Το 1985 πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Α. Παπανδρέου …
  Το 1995 πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κηδεμών με το δαχτυλίδι …
  Το 2005 πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κ. Καραμανλής …
  Το 2010 πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Γ. Παπανδρέου …
  ΠΡΟΣΟΧΗ … τα δίδυμα μεγαλώνουν … όπως κι ο γιος του Γιωργάκη !!!

 7. Απρίλιος 22, 2010 στο 5:16 μμ

  Έτσι!

  Και τι σου λέει που ο δικός μας δήμαρχος θέλει να υψώσει τον αδριάντα του παππού Καραμανλή στη μέση της Αριστοτέλους!!! Κέντρο Θεσσαλονίκης! Παρά την απόρριψη από την ίδια την εφορία αρχαιοτήτων! Παρά τις τόσες καταγγελίες και διαμαρτυρίες των πολιτών! Μας έχει όλους γραμμένους στα απαυτά του. Αν το ανατινάξουνε το άγαλμα την άλλη μέρα, ποιος θα φταίει; Αφού κανένας δεν το θέλει. Τον Καραμανλή;!!! Τον άρχοντα της αντιπαροχής που την γάμησε εντελώς την πόλη πολεοδομικά; Αυτόν που επί πρωθυπουργείας του δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης; Θα μου τον βάλει μέσα στην Αριστοτέλους; Που τόσο όμορφα σχεδίασε ο Εμπράρ, τον οποίον, παρεμπιπτόντως, τον έχουνε «τιμήσει» οι άχρηστοι δίνοντας μόνο το όνομά τους σε ένα στενάκι, χωμένο στο πουθενά!

  Αει σιχτήρ ρε λαμόγια όλοι τους!

  Κι εγώ που δεν τους στήριξα ποτέ, ούτε με την ψήφο μου ούτε με κανέναν άλλον τρόπο; Γιατί να πληρώσω ρε; Ούτε δίφραγκο! Μλκς!

  …Με τσίτωσες…Καλά κάνεις όμως! Καιρός να τσιτωθούμε όλοι και να τους πάρουμε τα σώβρακα.
  Θυμίζω κάτι στίχους των Μαγιονέζων:
  «Αφού εσύ γονατίζεις, σου μοιάζουν γίγαντες όλοι.
  Όταν τους είπες αρχηγούς, αυτοί σε είπανε πιόνι.
  ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ!»

  Καιρός να αντιστρέψουμε τα πράγματα!

 8. Απρίλιος 22, 2010 στο 8:59 μμ

  οι κερδοσκόποι απλά βρήκαν πρόσφορο έδαφος. Αυτό το έδαφος το φτιάξαμε με τα χερακια μας. Τώρα τα λουζόμαστε.

 9. 9 elf
  Απρίλιος 23, 2010 στο 3:43 μμ

  Καλώς να ορίσουν οι «ομορφιές». Γιατί από ασχήμιες χορτάσαμε.

 10. 10 fpboy
  Απρίλιος 23, 2010 στο 5:42 μμ

  Παιδιά ο μηχανικός στήριξης και το Δ.Ν.Τ δεν είναι καμιά καταστροφή.
  Πολλές χώρες έχουν περάσει και ακόμα περισσότερες θα περάσουν τα επόμενα χρόνια.
  Εμείς θα την γλιτώναμε ;
  Χαλαρώστε και μην αφήνετε τους καταστροφολόγους να σας γαμήσουν την ψυχολογία.
  Κάντε λίγο υπομονή και θα δούμε τι πρόκειται να γίνει.

  Το πρόβλημα θα υπάρχει αν οι Ευρωπαικές χώρες ΔΕΝ μας δώσουν τα χρήματα που μας υποσχεθεί,
  είτε επειδή έχουν εκλογές, είτε επειδή έχουν εσωτερικές αντιδράσεις, είτε επειδή άλλαξαν γνώμη.
  Το να κυλήσει ομαλά η αρχή του προγράμματος στήριξης είναι το παν αυτή την στιγμή.
  Tα λεφτά που μας έχουν υποσχεθεί είναι πάρα – πάρα – πάρα -πολλά,
  μόνο οι Γερμανοί λέει, είναι να μας δανείσουν 8.2 δις !!!
  Οπότε και για αυτούς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα
  και έχουμε όλοι κοινό συμφέρον (πολίτες, Ε.Ε, Ελληνική κυβέρνηση)
  να πάνε όλα καλά !

  υ.γ – Όποιος είναι με σύμβαση στο Δημόσιο ας αρχίσει σιγά-σιγά να σκεφτεί τι θα κάνει
  στην ζωή του γιατί οι συμβάσεις που θα λήγουν ΔΕΝ θα ανανεώνονται.
  υ.γ – Σε λίγο καιρό έχουμε Δημοτικές Εκλογές. ΄Οποιος θέλει να ξεσηκωθεί,
  ας ξεσηκωθεί για να είναι οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια ΝΟΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ
  για τις προσλήψεις και τα έξοδα τους !!!

 11. Απρίλιος 25, 2010 στο 10:07 μμ

  συμφωνω σε γενικες γραμμες με τον side
  οι επιλογες μας/σας εχουν και τις συνεπειες τους

 12. Απρίλιος 27, 2010 στο 12:12 πμ

  Με έχετε καλύψει όλοι οι προηγούμενοι…

  Το θέμα πάντως είναι, ακόμη και με τη στήριξη, ακόμη και με τα μέτρα,
  τα χρήματα θα πάνε εκεί που πρέπει;

  αυτό μονάχα

  γιατί συνεχώς έχω την αίσθηση ότι κάνουμε μια τρύπα στο νερό…

 13. 13 Φοράδα στ΄αλώνι
  Απρίλιος 27, 2010 στο 6:23 μμ

  Τι έχουμε εδώ; Αντικυβερνητική και αντικαθεστωτική προπαγάνδα;
  Μ΄αυτές τις αρχές θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας; τς…τς…τς… :))
  Και που χαθήκατε …οικογενειακώς;
  Τρέχετε να αγοράσετε κουκούλες αντί για σαλιάρες; :)))))))))

 14. Μαΐου 3, 2010 στο 7:21 μμ

  Πως (και ποτε) θα αποπληρωθουν αυτα τα δανεια;
  Το μονο που κερδιζουμε ειναι να μεγαλωσει το χρεος μας..
  Η αναπτυξη της χωρας δε προκειται να ερθει με αυτο το τροπο..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Φοβάστε;

Δήλωση

apoklinousa-1

Η γωνιά του Ιατρίδη…

Δήλωση
Αλήτες, ρουφιάνοι, bloggers!

+Σουβλόγησον-Τσίκνησον+

Απρίλιος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ.   Μάι. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Δημοφιλή άρθρα

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: